Better Together
WOW-Story

Meet Louise Dumarey!

Founder van Giselle Jewellery & co-founder van Georges Foundation vzw.

"Nadat ik mijn zoontje Georges veel te vroeg verloor, besloten mijn goede vriendin Laurence Castelein en ik samen zijn sprankelende persoonlijkheid te eren door een vzw op te richten", vertelt Louise. Georges Foundation helpt kansarme kinderen in Vlaanderen te voorzien in basisbehoeften. Ook krijgen mentaal en fysiek gehandicapte kinderen meer aandacht door de vzw. "In 2024 startte ik ook Giselle Jewellery. Daar verkoop ik tijdloze en stijlvolle sieraden waarvan de opbrengst 100% naar Georges Foundation gaat. Zo wil ik de levens van kansarme kinderen positief veranderen", vertelt ze.

Innovatie

"Ik wil mensen die opgegroeid zijn in moeilijke thuissituaties, of trauma’s hebben moeten verduren op jonge leeftijd, het gevoel geven dat zij ertoe doen. En dat ze gehoord worden", vertelt Louise. Daarom zijn ze met Georges Foundation ook constant op zoek naar oplossingen voor de tekorten die ze gaandeweg tegengekomen in andere vzw’s of overheidsinstellingen. "Op zoek gaan naar innovatie geeft me bakken energie. En wanneer ik niet direct een oplossing vind, ga ik touwtjespringen of doe ik mijn vuurademhaling. Dat doet wonderen", zegt ze.

Louise's missie als ondernemer is om een filantropisch modemerk op te richten waarbij alle opbrengsten integraal gedoneerd worden aan het goede doel. "Ik ben al sinds tiener aan de slag als vrijwilliger, na het overlijden van Georges was het voor mij dan ook een logische stap om zelf een vzw op te richten",vertelt ze.

"Als je pure intenties hebt, zal het universum je de weg tonen. Dat is een raad die mij heel veel heeft bijgebracht. Je moet daarbij het proces vertrouwen en genieten van de rit, want het is niet enkel het einddoel dat telt. Ik probeer met mijn veerkracht en optimisme anderen te inspireren en ze het extra duwtje te geven dat ze nodig hebben", vertelt Louise.

Het mooiste & moeilijkste aan ondernemen

"De voldoening die ik krijg wanneer onze doelgroep, de kinderen, zich gehoord en geliefd voelen is geweldig, dat vind ik één van de mooiste dingen aan ondernemen. Ook wanneer ik klanten trots de juwelen van Giselle Jewellery zie dragen, krijg ik meteen een geluksgevoel", vertelt Louise trots.

"Het moeilijkste aan ondernemen is dat ik vaak van de hak op de tak spring. In mijn hoofd kan alles wel duidelijk zijn, maar voor anderen misschien niet. Ik vind het daarom uitdagend om te weten of ik de dingen juist zie of niet. Hulp vragen is belangrijk, maar ook dat vind ik soms een hindernis", vertelt Louise.

Efficiënt communiceren met wie je samenwerkt, is daarom de key.

Better Together

"Teamwork is voor mij enorm belangrijk. Wanneer je samenwerkt en ieder zijn sterktes en talenten bundelt, ben je niet te stoppen. Als je teamwork toelaat, kan je ondenkbare dingen bereiken", vertelt Louise.

"Deze zomer schreef ik de namen op van drie personen waar ik heel graag mee wou samenwerken. Twee daarvan zijn ondertussen in een work in progress", zegt ze. Spannend dus!

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.