Better Together
WOW-Story

Meet Isabelle De Pauw!

Founder van Paveau, glaswerk waarbij duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan.

"Ik ben een ondernemende vrouw met een hart voor duurzaamheid. Paveau is daarom heel organisch tot stand gekomen. Ik drink altijd water van de kraan en vroeg me af waarom ik geen mooie en praktische waterfles kon vinden", vertelt Isabelle. Uiteindelijk ging ze in alle stilte aan de slag met haar eigen duurzame waterflessen te ontwerpen en bracht ze die in de zomer van 2021 op de markt. "Ik ben gestart met twintig winkels in mijn regio, daarna is de bal, mede dankzij sociale media, snel aan het rollen gegaan. Vandaag wordt Paveau in heel wat mooie interieurwinkels en conceptstores verkocht - dit jaar liggen we zelf in Au Bon Marché in Parijs! - en daar zijn we fier op", zegt Isabelle trots.

Every drop counts

"Ondernemen zit in mijn DNA. Mijn papa is ook ondernemer en eigenlijk was dat bij hem ook vanzelfsprekend. Toen ik twee jaar geleden startte, had ik niet verwacht dat ik nu al hier zou staan", vertelt Isabelle. Haar missie met Paveau was heel duidelijk: een sterk product creëren dat eenvoudig was in zijn design. "Ik wou graag een fles die even goed staat op een eclectische als op een minimalistische tafel. Daarnaast moest het design ook praktisch zijn. Met een Paveau-fles schenkt mijn zesjarig dochtertje zonder problemen voor iedereen water in", zegt ze.

‘Every drop counts’: is een filosofie die Isabelle oppikte tijdens haar verblijf in Australië op 18-jarige leeftijd én die ze verder heb meenam doorheen haar hele leven. "Vandaag stimuleren we met Paveau het minder consumeren van plasticafval en vertellen we ook een lokaal en duurzaam verhaal", zegt Isabelle.

"Collabs en partnerships vind ik heel fijn. Dat is een toffe manier om mijn verhaal te vertellen, maar ook vooral dat van anderen. Afgelopen jaar werkte ik al samen met Eneco Beach Clean Up en ook dit jaar droom ik van vernieuwende collaboraties. Met de overheid bijvoorbeeld, om de bewustwording rond drinkbaar water in de verf te zetten. Zolang het maar betekenisvol is, dat is het belangrijkste", vertelt ze.

Het mooiste & moeilijkste aan ondernemen

"Het mooiste aan ondernemen vind ik dat ik via mijn product een verhaal kan vertellen. Ik ben er echt van overtuigd dat de waarde van het water vandaag niet vertaald zit in de prijs", vertelt Isabelle. Dat bewustzijn laat ze via haar product nog meer op de voorgrond komen. "Ook de contacten die je legt met mensen zijn zo mooi. Ik leer veel bij, dus dat vind ik een verrijkend proces voor mezelf", vertelt ze opgetogen.

"De onzekerheid en dat je alles moet proberen managen vind ik het moeilijkste aan ondernemen. Ik moet alle ballen in de lucht houden en ondertussen alles nog zien te combineren met elkaar. En bouwen aan de toekomst natuurlijk. Dat is uitdagend", zegt Isabelle.

Better Together

"Eigenlijk pas ik ‘Better Together’ toe op zo veel verschillende aspecten van mijn business. Teamwork binnen Paveau is daar bijvoorbeeld een belangrijke van", zegt ze. Ook partnerships met haar leveranciers en klanten zijn een must. "Last but not least vind ik het ook enorm belangrijk om mij te laten bijstaan bij bepaalde zaken wanneer ik er minder kennis van heb", vertelt Isabelle. Haar leuze is duidelijk: alleen raak je er snel, maar samen kom je verder.

Paveau op de Generation WOW Conference

Ontdek de mooie flessen van Isabelle De Pauw op maandag 10 juni in Concertgebouw Brugge.

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.