Better Together
WOW-Story

Ontmoet Lauren Cloetens

Founder van Journey of Yoga en The Well-Being Klub, een conferentie in Oostende op 14 september waar yoga, muziek en welzijn samenkomen

Op haar dertigste, na een succesvolle carrière als marketing en salesmanager in de tech-industrie, koos Lauren ervoor om van haar ultieme passie haar ondernemersverhaal te maken. Haar eerste yoga-sessies gaf ze tijdens een sabbatical in Mexico. Haar vriend, muziekondernemer en producer Thomas Lambrechts, begeleidde die sessies muzikaal. Terug in België startte Lauren Journey of Yoga, waar je terecht kan voor zowel individuele als groepslessen, workshops en retraites. Centraal staat de yogatechniek Jivamukti, die ze oppikte in Barcelona en hier minder bekend is.

The Well-Being Klub Conferentie

Dit najaar volgt een grootse conferentie voor de onderneemster, waar welzijn centraal staat. "Op 14 september organiseren we de eerste editie van de Well-Being Klub Conferentie in de Grote Post in Oostende. Meer dan 20 muziekartiesten en well-being experts komen dan samen en bieden een waaier aan inspirerende sessies, workshops, ijsbaden en talks tijdens een ontspannende dag aan zee", vertelt Lauren trots.

Lauren brengt de kennis van een evenwichtige levensstijl naar elke mens, artiest en muziekliefhebber. Want die kennis zijn we kwijtgeraakt. "In de yoga-filosofie wist men al duizenden jaren geleden dat we als mensen teveel in ons hoofd zitten. We worden geleid door onze psyche en intelligentie en verliezen gemakkelijk de connectie met ons lichaam. Ik durf zeggen dat we die lichaam-geest connectie vandaag zo goed als verleerd zijn. Met Journey Of Yoga en The Well-Being Klub wil ik een positieve impact hebben op het mentale en fysieke welzijn van de mens en opnieuw die kennis aanleren", vertelt Lauren.

"Om dat welzijn te leren (her)ontdekken, schakelen we invloedrijke experten in", gaat Lauren verder. "Het is een droom om experten als Luc Swinnen, Ninalotte Roose, dr. Inge Declercq, Morgane Leten en anderen op ons programma te hebben staan. De kers op de taart van de conferentie op 14 september? Het panelgesprek met Zwangere Guy en Selah Sue die komen spreken over mentale gezondheid in de muziekindustrie. Dat belooft vonken te geven."

Ondernemen kan je leren

"Ik onderneem het liefst door te doen en niet te overdenken. Toewerken naar een doel en onder de baan bijleren, zo gaat dat het best. En zo ondernemen mijn vriendinnen ook. Bij hen haal ik bakken inspiratie, stuk voor stuk zijn ze badass ondernemers. De één gaf haar corporate job op om kunstenares te worden, de ander was succesvolle dierenarts en schoolde zich om tot doula, en zo kan ik wel nog even doorgaan. Al deze vrouwen die werken en leven met volle goesting én elkaar ondersteunen. These women are truly my tribe."

"Ondernemen is leren onderweg, ook van elkaar."

"Ik werk veel samen met mijn partner, beste vriendin en andere ondernemende creatievelingen. Er heerst wederzijds respect en begrip, omdat we allemaal ondernemers zijn misschien. Ik merk dat ik veel - en graag - werk met gevoelige en diepzinnige mensen. Ik ben geen fan van small talk, connecteren doe ik het best in de diepte. Echt teamwork is dan ook de ander zien in zijn kracht, supporter zijn en een platform bieden. Dat teamwork, en jouw netwerk, is als ondernemer je grootste kracht", aldus Lauren.

Het mooiste & moeilijkste aan ondernemen

"Ik heb een grote behoefte aan zingeving. Dat ik mensen kan triggeren uit hun hoofd te komen en in hun lichaam - that is where the magic happens! De impact die ik dagelijks kan en mag hebben op het mentaal en fysiek welzijn van anderen, geeft enorm veel voldoening."

"Het moeilijkste aan ondernemen vind ik de onzekerheid die er mee gepaard gaat. Not knowing what the future will bring. Komen er genoeg opdrachten binnen, is er voldoende cashflow, hoe ziet jouw paycheck er deze maand uit? Welke volgende investering moet je doen? Je leert leven met die onzekerheid, maar het zorgt er wel voor dat je altijd bezig bent met je onderneming", legt Charlotte uit.

Better Together

"Ik geloof in het investeren in relaties. Zowel vriendschappelijk, in de liefde als professioneel. Oprecht aandacht geven aan de personen met wie je interageert, is het grootste compliment dat je kan aanreiken. En niet vergeten, af en toe ook gewoon veel plezier maken."

Mis The Well-Being Klub Conferentie op zaterdag 14 september in Oostende niet! Koop nu je tickets via onderstaande button.

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.