WOW-Story
Better Together

Meet Karolien De Craecker!

Co-founder Junior Argonauts, kampen voor jongeren met talent en passie.

"Ik ben opgegroeid op het platteland van Laarne en trok op mijn 16e voor het eerst naar Gent. Hoewel ik geen goede student ben, moest en zou ik een diploma behalen! Buiten school werkte ik graag op ‘t veld, in de fabriek en in de horeca, altijd verlangend naar drukte. Mijn eerste job bij Manpower gaf me meteen de drive waar ik naar op zoek was en de positieve energie van mijn collega's inspireerde me. Mijn manager zei me toen al: ‘jij moet iets op jezelf starten, wat een drive!’. Ik volgde mijn gevoel en ben vandaag niet alleen co-founder van Junior Argonauts, maar ook accountability mentor, Airbnb Manager & Activator en ambassadeur van goede doelen zoals Armen tekort. Ik vind het belangrijk om mijn vrijheid te behouden en te kunnen gaan en staan waar ik wil, ook in mijn professioneel leven", vertelt Karolien.

Geloof in jezelf en anderen

"Ik voel me het beste wanneer ik iets kan neerzetten en anderen kan inspireren, of dat nu binnen mijn eigen bedrijf is of een organisatie waar ik werk. Junior Argonauts is ontstaan uit mijn passie voor het samenbrengen van gelijkgestemde jongeren en samen met hen een sterke community te willen opbouwen. Ik wil jongeren van allerlei achtergronden samenbrengen. Of ze nu zoekende zijn, al een duidelijk pad voor ogen hebben, of hun eerste stappen richting werk willen zetten. Mijn missie is om mensen sterker te maken en in henzelf te laten geloven", zegt ze vol passie.

"Mijn ouders hebben altijd 100% in mij geloofd en hebben me altijd gemotiveerd om ervoor te gaan. Er zit zoveel angst bij mensen. ‘Zou ik dat wel doen?’ ‘Wat als...?’ Ik heb geleerd dat het belangrijk is je gevoel te volgen, en je niet te laten beïnvloeden door je omgeving. Schaam je niet voor je afkomst, je ouders, je familie,... Laat je steeds omringen door mensen die je beter maken, die je upliften, die positief ingesteld zijn en het beste met je voor hebben. Probeer het, en je zal zien. Falen en mislukken is echt oké. Je komt altijd wel op je pootjes terecht", zegt Karolien.

"Ik ben het meest geïnspireerd als ik niet werk. Op reis, tijdens het lezen van een boek of het luisteren van een podcast, tijdens het wateren van mijn planten, tijdens een mooie wandeling, tijdens het beoefenen van yoga, tijdens een retreat voor persoonlijke ontwikkeling, door quality time met mijn familie en vrienden,... Dan komen mijn ideeën", legt Karolien ons uit.

Het mooiste & moeilijkste aan ondernemen

"Het mooiste aan ondernemen vind ik dat je iets kan betekenen voor een ander. Je helpt een ander vooruit. Tegelijkertijd groei ik ook als de VZW groeit, dat vind ik heerlijk.", zegt ze ons.

"Junior Argonauts draait na 7 jaar nog steeds break-even. Ik zou willen dat het winstgevend wordt, zodat we kunnen investeren en groeien als VZW", vertelt ze. "Voorheen kon ik mijn ondernemersknop ook moeilijk uitzetten, maar door activiteiten zoals retreats en yoga kan ik nu beter ontspannen en die knop bewust aan- en uitzetten."

Better Together

"Generation WOW is voor mij een uplifting community die gelijkgestemde vrouwen samenbrengt. Dit inspireert mij ook om voor nog meer kwaliteit en expertise te gaan in mijn onderneming", zegt Karolien.

"Better Together betekent voor mij dat samen iets doen leuker is dan alleen. Je bereikt meer en je gaat sneller vooruit. Ik hou van co-worken, bij ons is iedereen welkom om samen te werken", vertelt ze ons.

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.