WOW-Story
Better Together

Ontmoet Stéphanie Machiels!

Founder van The Silver Fox Foods, een glutenvrije eetconcepstore.

"In mijn jeugd maakte ik de keuze om Japanologie, Sinologie en Chemie te gaan studeren. Na tien jaar in Azië te hebben gewoond en gewerkt, ontmoette ik mijn Belgische partner tijdens een internationaal congres in Kopenhagen, wat me terugbracht naar België. Na een carrière in de mode-industrie, besloot ik in 2004 terug te keren naar mijn passie voor chemie. Ik specialiseerde me in voedingschemie en volgde een chef-kokopleiding aan Spermalie in Brugge. Dit leidde tot de oprichting van The Silver Fox Foods in 2020, een eetconceptstore die zich richt op verse, glutenvrije en zuivelvrije voeding - een ware traktatie voor je buik", zegt Stéphanie.

"Beter eten en beter leven: dat is mijn missie! Met The Silver Fox Foods brengen we voeding op de markt die door en door voedt. Zonder toegevoegde suikers, zonder extra stress door gluten of zuivel. The Silver Fox Foods is er voor iedereen die waarde hecht aan een goed werkend lichaam, mentale sterkte en met een winnersmentaliteit", legt Stéphanie uit.

Inzichten

"Tevreden klanten geven me enorm veel energie en voldoening. Maar ook samenwerken met anderen of door hen geïnspireerd worden, vind ik belangrijk. De gesprekken die ik met Véronique Bockstal heb tijdens het acceleratieprogramma brengen altijd helderheid. Maar ook door lid te zijn van The Epic Club, een vereniging voor vrouwen in de hospitalitysector, ontdek ik altijd waardevolle inzichten", vertelt Stéphanie.

"Mijn tip? Doe niet alles zelf. Je kan je bedrijf maar dragen in de mate van jouw eigen energie. Met het oog op de toekomst ben ik ook zeker op zoek naar een vast team. Met mijn toekomstig team zou ik graag het netwerk van The Silver Fox Foods verbreden en onze visie verder uitbouwen", zegt ze.

Intuïtie

"Bij productontwikkeling is intuïtie in de beginfase zeer belangrijk, maar soms is het juist effectiever om het aanbod te verfijnen en te vereenvoudigen. Creativiteit speelt hierbij een cruciale rol, maar steeds in harmonie met de cijfermatige onderbouwing", zegt Stéphanie overtuigend.

Het mooiste & moeilijkste aan ondernemen

"Dat je elke dag je eigen ding mag doen vind ik het mooiste. Mijn bedrijf zien groeien en bloeien, vervult mij met een onbeschrijflijk goed gevoel. Zelfs op momenten waarop de uitdagingen zwaar wegen, put ik kracht uit de woorden van Eva Heyse: ‘We staan allemaal met onze voeten in de modder.’", vertelt Stéphanie met een glimlach.

"Het doorstaan van honderden afwijzingen voor die ene mogelijkheid, en duizenden afwijzingen voor die ene ‘ja’. Dat vind ik heel moeilijk. Ook kan je verstrikt raken in je gedachten, zonder het zelf door te hebben. Op zo’n momenten kan een externe blik veel helderheid brengen", legt ze uit.

Better Together

"Het opbouwen van een bedrijf is een gezamenlijke inspanning. Het is vergelijkbaar met het opvoeden van een kind. ‘It takes a village’, zoals ze zeggen. Hoe sterker je village, hoe tijdlozer je bedrijf zal zijn. Hoewel tijd onherroepelijk voorbijgaat, kun je dankzij ‘better together’ de levensduur van je onderneming verlengen richting de toekomst", zegt Stéphanie.

"Samenwerken is een dynamische uitwisseling van geven en nemen. Een vloeiende relatie waarin werk serieus wordt genomen, afgewisseld met zorgvuldige opvolging van de verschillende teamleden om consistentie te waarborgen. Deze consistentie creëert een stabiele werkomgeving die voor mij van onschatbare waarde is", zegt ze.

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.