WOW-Story
Better Together

Ontmoet Isabelle Neyt

De succesvolle keramiekartieste en textielontwerpster, en medezaakvoerder van familierestaurant en eventlocatie De Lozen Boer in Lochristi, vertelt WOW over haar ondernemersverhaal.

"Samen met mijn tweelingzus, broer en ouders werk ik van jongs af aan in onze familiezaak De Lozen Boer in Lochristi. Ondanks mijn liefde voor die plek heb ik een creatief kantje dat ik moest uiten. Na mijn fulltime job was ik altijd in de weer met een cursus keramiek, fotografie en textielontwerp. Mijn onverzadigbare nieuwsgierigheid naar esthetiek en schoonheid zorgde ervoor dat ik zelf ook begon te creëren en ontwerpen. Mijn eerste tentoonstellingen deed ik bij mijn ouders thuis, in een oude brouwerij", vertelt Isabelle.

"Vandaag uit ik in mijn keramiek- en linnencollectie mijn liefde voor creativiteit. Mijn werk is een weerspiegeling van mijn smaak en een uiting van mijn persoonlijkheid. Mijn collecties zijn dan ook meer dan alleen functionele objecten. Ze weerspiegelen emotie, verbeelding en verbinding met het dagelijks leven. Zo wil ik een dialoog starten tussen vorm en functie, esthetiek en gebruiksgemak."

Liefde voor mooie dingen

Sinds jongs af aan heeft Isabelle een voorliefde voor schoonheid: "Voor kleur, textuur, mooie schilderijen en boeiende interieurs. Het is als het ware een geschenk dat me altijd heeft vergezeld. Met elk creatief experiment, met elk nieuw werk dat ik vandaag creëer, wil ik mijn grenzen verleggen en mijn passie voor schoonheid vieren", aldus Isabelle. "Op die manier wil ik ook anderen uitnodigen om de wereld te zien door een bril van schoonheid en om de alledaagse momenten te koesteren."

Aan tafel!

"Met mijn tafelgoed ontwerp ik kleurrijke stukken die elke tafel een extraatje geven. Van bestekhouders tot schaaltjes voor petitfours, stuk voor stuk elementen die vreugde toevoegen. Mijn placemats zijn dan weer een knipoog naar mijn keramiek. Een leuke conversation starter voor elk etentje."

Stap voor stap ondernemen

"Als ondernemer kijk ik en voel ik wat lukt en of het me gelukkig maakt. Daarom gaat het ook stap voor stap. Ik blijf ook altijd zoeken naar nieuwe dingen die me inspireren en luister veel naar de wijsheid van anderen. Belangrijk daarbij is om niet te vergeten ook naar mezelf te blijven luisteren. Als creatieve businessowner is dat heel belangrijk", gaat Isabelle verder.

"Vraag advies aan anderen, maar laat je drive uit jezelf komen."

"Samenwerken is voor mij de sleutel. Waar het voor jou stopt, moet je het aan iemand anders durven vragen. Teamwork is dan ook essentieel als ondernemer. Vandaag werk ik samen met een ondernemer die creatieve startups helpt met hun eerste stappen. Door met haar aan de slag te gaan, ben ik heel hard gegroeid. Dat wederzijds respect is zo mooi."

Female friendships

Feedback ontvangen als creatieve ondernemer, dat is niet altijd evident. "Ik ben zeer gevoelig voor kritiek en bang om mensen te kwetsen", verklaart Isabelle. "Doorheen mijn proces als ondernemer heb ik het belang van doorzetting leren kennen, ook als het lastig is. Ook als er kritiek komt. Mijn vriendinnen zijn dan de kracht die ik soms nodig heb om door te zetten. Door hun verhaal te delen met mij, krijg ik vaak opnieuw een duwtje in de juiste richting."

"Als je wil dat er iets verandert, moet je tegenwind verdragen."

Droomwereld

Hoe creëert Isabelle een ideale omgeving vol schoonheid? "Ik ben geen techfanaat, maar de enige app waar ik echt vrolijk van kan worden is Pinterest. Door die algoritmes kom je in een esthetische droomwereld die alleen van jou is. Jouw smaak, jouw kleur, jouw gevoel voor schoonheid. Een echte aanrader!"

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.