WOW-Story

"Echte impact creëren, dat is mijn missie."

Dorien Van Steenberge is Head of Collective bij Wintercircus, een interdisciplinaire community waar ondernemers, creatievelingen en pioniers samenkomen om echte verandering teweeg te brengen. Haar ondernemersverhaal lees je hier.

In het vernieuwde Wintercircus in Gent vind je Wintercircus Collective, dé community voor dromers en doeners. Head of Collective Dorien Van Steenberge maakte twee jaar geleden de sprong naar de scale-up wereld en bouwde mee aan het nieuwe verhaal van de unieke locatie. "Het idee en het team hebben mij gevonden. Ik ben gestart in de corporate IT wereld en maakte dan de sprong naar de scale-up wereld, omdat ik snellere en grotere impact wou maken. Vandaag doe ik in het Wintercircus wat ik jarenlang heb proberen doen in de tech wereld: anderen ontmoeten en samenbrengen die goesting hebben om te innoveren en inspireren."

"Samen met gelijkgestemde pioniers wil ik grenzen verleggen, de status quo challengen en positieve verandering brengen."

Netwerkevents

Als lid van Collective bouw je aan jouw netwerk, een essentieel element voor Dorien: "Via mijn job in de techwereld bouwde ik in Brussel een groot netwerk op, maar toen ik in Gent aankwam moest ik herbeginnen. Ik ging actief aan de slag en ging op elke netwerkinvitatie in. Dat was niet evident, jezelf overdag 200% geven in een job en ‘s avonds sociaal zijn in een groep van vreemden is toch uitdagend. Maar het bracht me in contact met Wintercircus en bracht me op het pad om met Collective anderen ook te verbinden. Dat is de kracht, én het belang, van communities."

Maar Collective is meer dan alleen een plek om te netwerken. "Je maakt deel uit van een community waar je innoveert en impact maakt", vertelt Dorien. "Je bent bereid de koppen bij elkaar te steken en samen na te denken over een betere wereld. Ik geloof dat net dat kruidvat van contrasterende ideeën en meningen échte vooruitgang initieert."

How to be 'perfect'

"Naast mijn drive om impact te maken ben ik ook een perfectionist", vertelt Dorien. "Ik heb altijd onderschat wat een impact dat kan hebben op jouw carrière. Aan de ene kant drijft het je tot je limieten: je zal nooit vanzelf stoppen met presteren. Aan de andere kant is ‘pragmatisch perfectionisme’ ook handig voor een ondernemer. Op het juiste moment, voor het juiste topic kan je er ver mee komen."

Dorien's Leestip voor perfectionisten? "Rick Rubin’s boek The Creative Act: A Way of Being, legt op een zeer inspirerende manier uit waarom perfectionisme de vijand is van creativiteit. Een must-read!"

"Je kan veel meer dan je denkt, zolang je maar je mentale grenzen doorbreekt."

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.