WOW-Story
Better Together

Ontmoet Annelore Camps,

Zangeres, auteur van het boek ‘Singfluencers’, sociaal ondernemer en co-founder en CEO van Allez, Chantez!, een populair laagdrempelig concept waar mensen samen al zingend kunnen connecteren.

Annelore Camps zet als zangeres en impact ondernemer projecten op poot die gericht zijn op het versterken van zinvolle connecties bij vreemden. Haar initiatief Allez, Chantez! is daar een populair voorbeeld van. Opgericht in 2015 samen met een vriendin en met als missie mensen samen te doen zingen, groeide het project al snel uit tot een succes. "Samen zingen met andere mensen alsof niemand je hoort en gewoon voor het plezier, daar droomde ik van. Maar na enkele sessies Allez, Chantez! merkte ik dat zingen ook verbindend werkt. De nood aan connectie en eenvoudige manieren om met elkaar in contact te komen is immens."

De authenticiteit van Annelore en haar drijfveer om opnieuw betekenisvolle connecties te creëren, maakte van Allez, Chantez! een succesformule. "Zingen verbindt. Het is de makkelijkste manier om mensen te doen overeenkomen met elkaar", aldus Annelore.

Sociaal ondernemen met impact

Annelore's ambitie bracht haar tot meer impactvolle projecten. In 2019 kwam er Madeleine vzw, een kenniscentrum om de expertise die met Allez, Chantez! opgebouwd was te delen met community builders en impactondernemers. In 2023 kwam er uiteindelijk ook haar eerste boek: 'Singfluencers'. Bedoelt om de vlam aan te wakkeren bij alle mensen die zingend de wereld willen verbeteren. Want die droom ligt aan de basis van Annelore's drive: "Het is mijn wens om een erfenis op te bouwen die een Nobelprijs voor de Vrede waard is. Om mensen terug de kracht van samen te doen ontdekken."

De impact van chronische migraine

De wereld verbeteren kan Annelore niet zonder impactvolle beslissingen te nemen, ook binnen haar onderneming. "Ik heb er enkele jaren geleden bewust voor gekozen om mijn bedrijf te verkleinen. Ik ging van een scale-up met tientallen freelancers die voor mij in Vlaanderen zangsessies verzorgden, naar een kleinere onderneming waarin ik de spil ben en met een toegewijde entourage kan werken. Die manier van werken past beter bij me. Daarnaast dwingt de chronische migraine waar ik aan lijd mij ook om veel rust te nemen en alleen te kiezen voor wat me echt voldoening geeft."

Die chronische ziekte maakt een belangrijk deel uit van Annelore's identiteit: "Ik heb al meer dan twintig jaar last van chronische migraine. Mijn hele dagindeling is doorspekt met routines die ervoor zorgen dat ik mijn lichaam vol vertrouwen als kompas kan gebruiken. Omdat de pijnervaring an sich zo moeilijk bespreekbaar is, wordt constante pijn al gauw een eenzame bedoening. Daarom vertel ik de mensen die dicht bij me staan toch over hoe die ervaring voor mij aanvoelt, zodat ik hen kan betrekken in mijn helingproces. Migraine heeft impact op alle aspecten van je leven, alleen kan je dat lot niet dragen."

En het heeft ook impact op de keuzes die ze maakt als ondernemer: "Ik kies er bewust voor om minder te werken, om de tijd te nemen om aan introspectie te doen, te helen, mijn lichaam rust te gunnen. En ik kies alleen voor het werk dat me echt gelukkig maakt. Enkel zo kan ik mijn droom realiseren."

"Imperfectie maakt deel uit van mijn succesformule."

Lichaam als kompas

Annelore: "Ik heb geleerd om mijn lichaam mijn kompas te maken. Wat ik voel zijn de richtingaanwijzers en lampjes in m’n dashboard. Door daarnaar te luisteren schat ik beter in wanneer ik moet vertragen en kan versnellen, wanneer ik meer tijd voor mezelf nodig heb of naar buiten kan treden met een nieuw idee. Die kennis pas ik toe tijdens mijn podiumperformances, om zo een publiek te doen ontdooien en echte connectie te realiseren. Die authenticiteit voelen mensen snel aan."

Wanneer je in haar omgeving komt, merk je het al meteen: Annelore zet een nieuwe generatie connectiezoekers aan om net als haar hun steentje bij te dragen. "In al mijn projecten ontwikkel ik handige tools en inzichten die anderen inspireren om vanuit hun passie doeltreffende actie te ondernemen. Ik wil al zingend wereldverbeteraars groot brengen, mensen die net als ik beseffen dat connectie the only way forward is."

Foto: Annelore Camps op de Better Together conferentie tijdens een live Allez, Chantez! performance.

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.