WOW-Story
Better Together

Meet Laurence Delvallez!

Founder van sieradenmerk Laurence Delvallez, dat unieke en exclusieve juwelen ontwerpt, gemaakt en afgewerkt in België.

"Ik ben afgestudeerd als Master in Jewel Design aan Sint Lucas in Antwerpen. Na enkele jaren extra studies te volgen, ben ik bij het bedrijf van mijn moeder aan de slag gegaan", vertelt Laurence. Het was enkele jaren nadien dat ze in contact kwam met de eigenaar van een sieradenatelier in Parijs. "Zij vroeg me om samen te werken en zo ontwierp ik de sieraden die zij maakte in haar atelier. Tien jaar geleden besloot ik dan uiteindelijk zelf mijn atelier in België uit te bouwen. Zo had ik meer controle over de kwaliteit én kon ik een betere service geven aan mijn klanten", vertelt ze.

Harmonie

"Het heeft mij altijd heel hard geboeid hoe vrouwen gebruik maken van accessoires, make-up en mode om zichzelf te uiten", zegt Laurence. Die interesse heeft haar op een heel natuurlijke manier tot het ondernemingsschap gebracht. "Het is vandaag mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen goed en mooi te laten voelen. Met onze juwelen staan we in dienst van vrouwen. Niet perse uit een feministisch standpunt, maar puur omdat ik mij het best kan identificeren met vrouwen die zich vrouwelijk, sterk en mooi willen voelen", vertelt ze duidelijk.

"Teamwork voor mij is energie creëren en samen iets doen bewegen. Eens je in beweging bent, gaat die vooruitgang zeer snel", vertelt Laurence. Daardoor betekent teamwork soms ook wel het omgekeerde. Als de energie niet pakt, kan het ontmoedigend zijn, maar die uitdagingen zijn ook nodig. "Zowel het hele traject als het doel van ondernemen vind ik ontzettend leuk", zegt ze.

"Door nieuwe dingen te ontdekken krijg ik veel inspiratie. Nieuwe kunstwerken, steden, personen en vormen kunnen plots mijn verwondering aanwakkeren en brengen mij tot een bepaalde energie. Op zo’n momenten ben ik heel alert en ga ik bewust dingen opnemen. Dat geeft mij dan een soort energie-stoor en dan begin ik te creëren", vertelt Laurence.

Het mooiste & moeilijkste aan ondernemen

"Het mooiste aan ondernemen is dat ik iedere dag bezig ben met mijn passie. Ik heb dan ook nog het geluk dat ik dit mag doen met een team die dezelfde passie heeft. Samen naar iets toewerken vind ik geweldig aan het ondernemerschap", zegt Laurence.

"Dat ik op het einde van de rit de beslissingen zelf moet nemen, vind ik het moeilijkste aspect. Dat kan heel eenzaam zijn. Er is ook nooit een echte off-knop als je een onderneming hebt", vertelt ze. In de mode-sector start je elk seizoen met een heel nieuw bedrijf, dus alles herbegint terug vanaf nul. Je moet dus altijd blijven gaan.

Better Together

"Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van de Generation WOW Community. Het is fijn om te zien dat twee vrouwen zo’n sterke community hebben opgericht. Een community van vrouwen die geïnspireerd en gesteund worden door elkaar. Ook ‘Better Together’ is een belangrijk onderdeel. Samen iets realiseren maakt het niet alleen veel beter, maar ook zo veel leuker", vertelt Laurence trots.

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.