WOW-Story
Better Together

Ontmoet Eva Faict

Country Manager Belgium bij Amazon vertelt WOW over haar ondernemersverhaal.

"Ik heb Economie gestudeerd aan de KU Leuven, op hun campus in Brussel. In 2011 startte ik in diezelfde stad mijn consulting carrière. Van daaruit ging ik werken op het hoofdkantoor van Amazon in Londen, voordat ik naar Luxemburg verhuisde. Toen ik bij Amazon werkte, dacht ik altijd na over hoe geweldig het zou zijn om Amazon naar mijn thuisland te brengen. Na vele jaren werken in het buitenland kreeg ik de kans om die droom waar te maken en keerde ik in 2022 terug naar België om Amazon.com.be op te starten", vertelt Eva. "Vandaag leef ik een druk maar landelijk leven in een oude boerderij in de Ardennen met mijn man en 4-jarige dochter."

Alles voor de klant

"Amazon is het meest klantgerichte bedrijf ter wereld", vertelt Eva enthousiast. "We hebben iets voor ieders budget. We combineren een brede selectie van laaggeprijsde producten met snelle, handige bezorging om het leven van onze klanten makkelijker te maken. Het is vandaag dan ook mijn doel om een geweldige klantenervaring te bieden waar mensen in België baat bij hebben."

'How to be a great boss'

Als Country Manager bij Amazon Belgium is Eva voortdurend bezig haar teams aan te sturen en toezicht te houden over de missie van het bedrijf: "Ik moet toezicht houden op de groei en het verbeteren van een erg gevarieerde winkel en dat brengt unieke en vaak onverwachte uitdagingen met zich mee. Ik moet dan ook prioriteit durven geven aan wat het belangrijkste is voor onze klanten: elke dag lage prijzen, snelle levering en een brede selectie. Als zij tevreden zijn, ben ik tevreden", legt Eva uit.

"Ik jongleer voortdurend met verantwoordelijkheden en sta volledig open voor de dagelijkse uitdagingen die het leven me geeft. Daar krijg ik bakken energie van."

Dreamteam

"Ik ben trots op mijn team, trots op hoe zij mij vormen en hoe ik denk dat ik hen vormgeef. We zitten allemaal samen op deze reis en ik vind het belangrijk dat ze zich gesterkt voelen en deel uitmaken van een positieve, enthousiaste werkomgeving waarin ze zich kunnen ontplooien."

"Je bent zo sterk als de mensen om je heen. Leer je team kennen en ontdek hoe je elkaars denkproces kan verrijken."

"Als vrouwelijke leider en moeder van een 4-jarige ben ik bijvoorbeeld ook sponsor van Families@Amazon. Met dit initiatief werken we nauw samen met ouders die terugkeren van ouderschapsverlof of die speciale regelingen nodig hebben om werk, leven en al het andere in balans te houden."

Female leadership

Als voorstander van female entrepreneurship gelooft Eva sterk in de transformerende kracht van vrouwen in senior leiderschapsrollen: "Ik ben geïnspireerd door de leiderschapsprincipes van Amazon. Concepten als ‘Costumer Obsession’ en ‘Hire and develop the best’ hebben me al het meest geholpen op mijn zakelijke reis. Eén van mijn favoriete leiderschapsprincipes van Amazon is ‘Learn and be curious’, iets wat we sterk toepassen binnen het bedrijf. We hebben echt een positieve cultuur om nieuwe dingen te proberen en te experimenteren om zo onze klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden."

En wat als die experimenten falen? "Leer eruit en probeer verder."

Tip voor mijn jongere zelve

"Ga naar nog meer festivals! Als Belg ben ik erg gepassioneerd door muziek en festivals, en in mijn twintiger jaren ben ik erin geslaagd om naar een paar edities van Tomorrowland op rij te gaan. Nu moet ik genoegen nemen met het luisteren naar techno als ik aan het werk ben."

"Even serieus: alles komt goed. Ik heb zeker geworsteld met zelfvertrouwen en het vinden van mezelf toen ik jonger was. Ik zou tegen mijn jongere zelf willen zeggen: leer kennen wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt, leer jezelf goed kennen en ga ervoor."

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.