WOW x Insentials
Better Together

Saartje Vandendriessche

Presentatrice, organisator van bootcamps voor lichaam en geest en oprichter van de Energy Academy

“Goed! En met jou?” En daarna valt het gesprek stil. Herkenbaar, niet? Wanneer vragen we écht naar hoe het met de ander gaat, duiken we verder dan de oppervlakte en antwoorden we zelf ook niet met een standaard nietszeggende zin?

In de podcastreeks graven we dieper. Hoe gaat het met jou? Wat gaat goed, wat niet. We polsen naar de vrouw achter de naam of het merk. Naar haar ondernemerschap, de wins, maar ook naar de obstakels onderweg. En wat betekent Better Together voor haar? Hier lichten we alvast een tipje van de sluier.

"Durf hulp vragen"

Saartje Vandendriessche, presentatrice, organisator van bootcamps voor lichaam en geest en oprichter van de Energy Academy, ademt wat ze verkoopt: bakken energie. Ze luistert, vat samen en beukt dan weer verder door het leven. Op de tonen van haar eigen bulderlach.

 “Ik ben een creatieve generalist. Alles interesseert me waardoor ik moeilijk kon kiezen wat ik na een carrière van zeventien jaar als actrice en presentatrice ging doen. Vandaag is het duidelijk en begeleid ik mensen naar een gezonde levensstijl met focus op energie. Hoe kunnen we die maximaliseren om via voeding, beweging en de juiste mindset tot hun volle potentieel te komen.”

“Enkele jaren geleden was ik zo moe. De dokter vond niets, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. De resultaten van mijn eigen zoektocht, die nog altijd bezig is, deel ik nu met anderen. Het is belangrijk met energie bezig te zijn, want een gebrek eraan heeft een invloed op ons totaal functioneren.” 

“Alles begint bij bewegen. Een combinatie van cardio- en krachttraining is belangrijk. Spieren zijn organen die getraind moeten worden. Endorfines, humeur, hormonen, blessures… Alles is gekoppeld aan elkaar. Met een sterk lichaam sta je ook sterker in het leven. Dus zoek een sport die bij jou past. Denk voor jezelf na wat vind ik fijn en hoe ik het kan volhouden? Ook gezond eten is een werkwoord. Je moet er mee bezig zijn. Waar word ik blij van en geeft me energie?”

Mijn tip voor vrouwen in business? Vergeet het businessplan en begin eraan. Denk vooruit en beweeg. Je kan echt overdenken. Twijfel is de grootste killer van alles. Een energievreter ook. Ik heb de zaken vroeger vaak alleen gedaan. Vandaag wil ik samenwerken met mensen met wie het goed voelt. Daarvoor moet je soms hulp durven vragen. Dat heb ik moeten leren.”

 Wat is jouw superpower: Ik beuk door. Ik heb een enorme drive en stop niet.”

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.