Better Together
WOW x Insentials

Amandine De Paepe

Wetenschapper, oprichter en bezieler van Insentials

“Goed! En met jou?” En daarna valt het gesprek stil. Herkenbaar, niet? Wanneer vragen we écht naar hoe het met de ander gaat, duiken we verder dan de oppervlakte en antwoorden we zelf ook niet met een standaard nietszeggende zin?

In de podcastreeks graven we dieper. Hoe gaat het met jou? Wat gaat goed, wat niet. We polsen naar de vrouw achter de naam of het merk. Naar haar ondernemerschap, de wins, maar ook naar de obstakels onderweg. En wat betekent Better Together voor haar? Hier lichten we alvast een tipje van de sluier.

"Gut feeling is belangrijk"

Amandine De Paepe, oprichter en bezieler van Insentials, het supplementenmerk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, zegt no-nonsense wat ze denkt, zonder filter. Ze opereert vanuit een holistische visie op gezondheid. Samen met diëtisten, artsen en andere experts zet ze in op preventie. Haar missie: ‘pak de oorzaak aan, niet de symptomen’.

 “Better Together voor mij betekent een holistische manier van naar gezondheid kijken"

Die visie heb ik bij Insentials samengevat in de 5 E’s: Eat, Exercise, Essentialize, Expertise en Ecology. De basis is gezonde voeding, beweging, suppletie en pas daarna medicatie. De wetenschap van voeding en supplementen is in volle ontwikkeling. Daarom is het belangrijk altijd bij te leren en te studeren. En samen te werken! Better Together voor mij betekent ook de koppen samen steken omdat ons dat verder brengt. Zeker als het gaat over gezondheid is het belangrijk om verschillende disciplines samen te brengen met één doel: preventieve gezondheid. Als wetenschapper probeer ik hier een switch in te brengen. Bij hedendaagse kwaaltjes zoals vitaminetekorten, slecht slapen of chronische vermoeidheid moeten we eerst kijken naar de oorzaken in plaats van alles te willen oplossen met allerlei middelen.”

“We hebben allemaal tekorten en bepaalde zondes. Als ik een bubbel teveel dronk of te veel chocolade at, moet ik mij herpakken. Maar vitaminetekorten kunnen het gevolg zijn van verschillende externe factoren naast voeding. Stress, een zittende levensstijl met te weinig lichaamsbeweging, vervuiling, gebrek aan zonlicht en chemicaliën in cosmetica zijn allemaal redenen voor een vitaminetekort. Insentials bestaat uit een multidisciplinair team met wetenschappers uit de gezondheidszorg die daar samen een oplossing voor hebben gevonden. Wij blijven innoveren en zo een stapje voor zijn op de markt en gebruiken alleen de beste essentiële ingrediënten, natuurlijk en zonder enig compromis aan de kwaliteit.”

“’Volg jouw gut feeling, die is zo belangrijk!’, het is de beste raad die ik ooit kreeg. Er is wetenschappelijk bewijs dat de gut, de darmen, verbonden zijn met de hersenen en dus letterlijk invloed hebben op jouw gezond verstand. Als ik nadenk over de toekomst, hoop ik dat mijn kinderen ook een passie hebben, net zoals ik dat met voeding en wetenschap heb.”

 Mijn superpower: “Ik kom chaotisch over, maar ben altijd vooruit aan het denken. Dat maakt dat ik de markt een stapje voor ben.”

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.