WOW x Insentials
Better Together

Dorien Draps

Auteur, blogger en oprichter van 'Op Wandel'

“Goed! En met jou?” En daarna valt het gesprek stil. Herkenbaar, niet? Wanneer vragen we écht naar hoe het met de ander gaat, duiken we verder dan de oppervlakte en antwoorden we zelf ook niet met een standaard nietszeggende zin?

In de podcastreeks graven we dieper. Hoe gaat het met jou? Wat gaat goed, wat niet. We polsen naar de vrouw achter de naam of het merk. Naar haar ondernemerschap, de wins, maar ook naar de obstakels onderweg. En wat betekent Better Together voor haar? Hier lichten we alvast een tipje van de sluier.

"Ik aanvaard geen neen"

Dorien Draps, auteur, blogger en oprichter van Op Wandel - een wandelclub maar dan leuker - focust in haar leven op beweging en essentie. De gevoelige en empatische rebel heeft een duidelijk doel: van de indoorgeneratie een outdoorgeneratie te maken.

“Mijn mailbox staat automatisch op out of office, zodat iedereen die me mailt, hetzelfde antwoordje krijgt: ‘Ik zit meer op het wandelpad, dan achter mijn mailbox, dus het kan twee weken duren vooraleer ik
je terugmail’. De cultuur van altijd en overal onmiddellijk antwoord op moeten geven past niet bij een wandelaar. Ik leef zelf aan 200 kilometer per uur, maar ik slaag er ook in te vertragen. Door te wandelen. Zo’n 2 uur per dag met Sierra, mijn Australische herder van vijf maanden die vernoemd is naar de Spaanse bergketens, en op mijn georganiseerde wandeltochten in groep. Mensen die op wandel vertrekken, komen altijd anders terug. Dat drijft mij.”

“De essentie van ondernemen is purpose. Een levensdoel. En dat vind je niet, dat maak je. Door te testen, trial and error, tegen de muur te lopen en zo je pad te vinden. Purpose gaat niet over ego en jezelf, maar
over iets delen met de rest. Mijn doel is van de indoorgeneratie een outdoorgeneratie maken.”

“Ik probeer niet te veel in mijn hoofd te blijven hangen, maar op mijn gevoel af te gaan. Als ik voel dat een idee goed is, dan blijf ik daar trouw aan. Dan aanvaard ik geen neen. Want na de zevende keer neen, komt er misschien een ja. Ik voel aan wat werkt in de markt en geloof in mezelf.”

1+1=3. Wanneer je met de juiste partners samenwerkt, mensen die jouw waarden en normen delen, kom je tot mooie dingen en bereik je doelgroepen die ook voor jou interessant zijn. Je deelt een visie, dat neemt wat druk weg. Wederkerigheid is voor mij vaak de essentie. Wat je geeft, krijg je ook terug. En ook hoe kan ik iets beter maken? Voor de ander en voor mezelf. Hoe zorg ik ervoor dat wat ik doe binnen mijn onderneming ook bij mij past.”

Wat is jouw superpower? “Ik aanvaard geen neen, als ik in iets geloof dan ga ik verder tot ik een ja krijg.”

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.