WOW x Insentials
Better Together

Sandra Bekkari

Bestsellerauteur en oprichter Sana Wellbeing

“Goed! En met jou?” En daarna valt het gesprek stil. Herkenbaar, niet? Wanneer vragen we écht naar hoe het met de ander gaat, duiken we verder dan de oppervlakte en antwoorden we zelf ook niet met een standaard nietszeggende zin?

In de podcastreeks graven we dieper. Hoe gaat het met jou? Wat gaat goed, wat niet. We polsen naar de vrouw achter de naam of het merk. Naar haar ondernemerschap, de wins, maar ook naar de obstakels onderweg. En wat betekent Better Together voor haar? Hier lichten we alvast een tipje van de sluier.

“Weet waarvoor je opstaat”

Sandra Bekkari, bestsellerauteur en oprichter van Sana, het voedingsbureau, en de gelijknamige methode, straalt warmte en nieuwsgierigheid uit. Nooit meer diëten, wél bewegen, gezond eten en vooral genieten, dat is de basis. Hoe zij staat waar ze staat: de combinatie van positiviteit en volharding.

“Ik merk dat ik als vrouw van eind de veertig geëvolueerd ben en besef wat echt belangrijk is. Vandaag laat ik me minder opjagen door onbelangrijke dingen. We zijn allemaal een proces. We zijn nooit af. Je kan altijd bijleren en bijschaven. Ik doe heel graag wat ik doe en heb er elke dag ongelofelijk veel zin in. Maar ik heb geknokt om van die passie -gezonde voeding, mensen inspireren en coachen- mijn job te maken.”

 “Durf te springen. Natuurlijk zijn er twijfels geweest. Om mijn passie te parkeren in bijberoep en in hoofdberoep iets in loondienst te doen. Niet iedereen heeft evenveel opties, maar vaak remmen we vooral onszelf af. Op een bepaald moment werden mijn boeken wel opgepikt, is tv erbij gekomen, intussen zijn we elf jaar verder. Ik ben zeer dankbaar en geniet nog elk moment van mijn job.”

 “Vind je Ikigai, het Japanse woord voor een doel om op te staan. Bij mij is dat: mensen motiveren en inspireren om goed voor zichzelf te zorgen. En als moeder en vrouw: er zijn voor mijn gezin. Dat geeft me vleugels. Een gezonde levensstijl is meer dan voeding en beweging. Het gaat ook over je nuttig voelen, over iets doen wat je blij maakt en voldoening geeft. Over opladen, onthaasten en slapen.”

 “Samen kan je zoveel meer dan alleen. Better Together wordt nog altijd onderschat en te weinig gedaan. We roepen het wel massaal, maar er blijft afgunst. Je mag goed zijn, maar niet beter dan de rest. Als we allemaal doen wat we zeggen, zal die positiviteit van samenwerken zich echt wel verspreiden.”

Wat is jouw superpower? “Positiviteit en volharding” 

We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.