Better Together
WOW-Story
Generation WOW Magazine

Randi Zuckerberg

Van social media pionier tot Web3-voorvechter

Als marketing director stond ze aan de wieg van Facebook en is ze de bedenker van Facebook Live. Vandaag opereert ze als een van de belangrijkste stemmen voor vrouwen in crypto en NFT’s en staat ze op de barricades voor welke financiële kansen Web3 voor vrouwen kan bieden. Better Together ligt aan de basis van haar HUG-academy en is de missie van Zuckerberg Media. In haar keynote komt ze op een laagdrempelige manier inzicht geven in de nieuwste, grootste, meest opwindende trends in technologie, business en ondernemerschap.

Randi Zuckerberg is de soort vrouw die niet in één, twee of drie carrières te vatten is. “Ik zit eigenlijk op een soort van derde/vierde hoofdstuk van mijn carrière”, zegt ze daar zelf over. In de eerste plaats is Randi een tech-goeroe. Jarenlang aan het marketingroer van Facebook, samen met haar broer Mark, dé oprichter van het sociale mediakanaal dat onze wereld veranderde. Vandaag is ze de CEO van Zuckerberg Media dat digitale content maakte voor de VN, Cirque du Soleil en Condé Nast, een succesvolle artiest die met producties op Broadway maar liefst drie Tony Awards won,  Harvard-alumni en presentator van een wekelijks zakelijke radioshow, bestsellerauteur van twee businessboeken én één kinderboek. Hoofdredacteur van de digital- en lifestylewebsite DOT complicated, moeder van drie, fervent loper, uitzonderlijke zangeres. En notoir NFT-verzamelaar. Die laatste passie leidde tot haar nieuwste onderneming: HUG.

“Ik heb een ondernemersbrein en een artistiek hart” 

Kunst en ondernemen

HUG is een organisatie die NFT-kunstenaars en verzamelaars aan een community en een netwerk helpt op Web3, de nieuwste generatie van het wereldwijde web draaiend op cryptomunten. Haar doel is duidelijk: een incubator zijn om de volgende miljarden-dollar cryptobedrijven, geleid door vrouwen, te laten groeien. Kleine sidenote: binnen twee weken na de oprichting ontving HUG al meer dan honderd aanvragen en haalde Randi 5 miljoen dollar op voor haar eerste NFT-projecten.

“Ik heb een ondernemersbrein en een artistiek hart”, zegt ze daar zelf over. “Jarenlang paste ik in geen enkele wereld. Ik was te artistiek voor Silicon Valley, en zogezegd te tech om een échte artiest te zijn. Op Web3 heb ik de perfecte blend gevonden waar kunst en technologische innovatie elkaar voortstuwen. HUG is een platform waar kunstenaars en verzamelaars in direct contact staan met hun publiek zonder de middle men, obstakels om budget te vinden of een community te creëren. De NFT-portefeuilles die we steunen en waarin wij investeren zijn een soort van activisme. Door bewust te kiezen voor projecten geleid door vrouwen, mensen van kleur of uit de LGBTQ-community, installeren we wel degelijk een verandering. We bouwen een community op die elkaar steunt. Dat is veel ingewikkelder, maar ook duurzamer dan enkel een publiek bereiken. Het is onze job om een enthousiaste community te creëren, spanning op te bouwen en er pas daarna innovaties, waaraan je heel hard gewerkt hebt, in te lanceren. Dat is vandaag de weg naar succes.”

 

Fund me maybe

Voor wie niet thuis is in tech, NFT’s of Web3-vocabulaire, enter Randi. Hoe onderlegd de vrouw is in haar niche, hoe breed en toegankelijk ze haar inzichten over vrouwen in business en ondernemen vertaalt naar het brede publiek. Randi staat intussen bekend als de CEO die met grappige zangvideo’s de hele tech- en businesswereld, gedomineerd door zwaarwichtig en hard taalgebruik, van een laagje zelfrelativering voorziet. Hoogtepunt: haar versie van Call me Maybe, die ze op het podium met een liveband een upgrade gaf tot ‘So my idea is crazy, so here’s my number, fund me maybe’. De video ging -verrassing- viraal. Of hoe een ondernemersbrein en artistiek hart tot een succesverhaal leiden.

 

Keynote in drie thema’s

Op de conferentie, de eerste keer dat ze in België komt spreken,  zal Randi het over drie grote thema’s hebben: als vrouw aan de top in tech, lessen van een soiale media pionier en onze nieuwe wereld met dito spelregels.

Nieuwe realiteit = nieuwe spelregels

Na de lancering van de iPhone en het succes van Facebook veranderde de wereld. Vanuit Silicon Valley zag Randi hoe bedrijven moesten meebewegen om te overleven, hoe strategieën sneller dan ooit aangepast moesten worden en consumentengedrag drastisch andere vormen aannam. Randi voorspelt de carrières van de toekomst en de veranderingen in consumentengedrag voor de komende 12-18 maanden en geeft concrete tips om voorbereid te zijn. 

 

Aan de top in tech

Na een decennium in de techwereld te hebben gewerkt, deelt Randi haar ervaringen als vrouw aan de top. Ze bespreekt onomwonden de uitdagingen als een van de weinige vrouwen in een destijds door mannen gedomineerde wereld. Ze kijkt naar het verleden, het heden en de toekomst om te investeren in de carrières van vrouwen door middel van haar eigen mediabedrijven. Haar investment strategy is duidelijk: enkel in bedrijven geleid door vrouwen. “Denk na over jouw ‘waarom’. De toekomst is altijd onzeker”, aldus Randi. “Is jouw waarom duidelijk, dan kan een investering nooit tot nul herleid worden.” Als het aan Randi is, is de future for sure female. 

Lessen van een sociale media pionier

Randi duikt in de nieuwste trends op het gebied van technologie, business en ondernemerschap. Haar belangrijkste les: bij elke kans hoort een verborgen uitdaging. Flexibiliteit is key in een heel snel veranderende dynamische wereld. Sociale media, dat zijn gevaren én mogelijkheden. Ze deelt tips uit haar twee bestsellers over sociale media en tijdsbesteding. Voor kinderen én volwassenen.

Randi to the (tech)rescue


Web3

Ook het ‘wilde westen van het web’ genoemd, waar je als mens volledig kan opgaan in de digitale wereld en volledige controle hebt over persoonlijke data en het gebruik van cryptomunten en blockchain.

 

NFT: Non-Fungible Token

Een digitale sleutel gelinkt aan een uniek (digitaal) item. Vooral gebruikt voor kunst, documenten of virtuele items uit een metaverse of de gamewereld. Eenvoudig te verhandelen en zeer sterk beveiligd.

Blockchain

Een digitale bank die alle transacties met NFT registreert en verifieert. Zo worden NFT’s uniek, onvervangbaar en traceerbaar.

HUG

Opgericht door Randi Zuckerberg. Een wereldwijde inclusieve community van meer dan 10.000 artiesten en verzamelaars verspreid over meer dan 130 landen. HUG staat voor Better Together omdat het werkt met introducties en validaties binnen en buiten verschillende netwerken, om elkaar vooruit te helpen.


We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.