Better Together
WOW X Collectors Club
Generation WOW Magazine

In gesprek met de designers achter het populaire Belgisch modemerk Collectors Club

“Belgisch design heeft me altijd geïnspireerd”, vertelt Virginia Visan. “Modeontwerpers zoals Dries Van Noten, Bruno Pieters… hun visie is tijdloos”, aangetrokken tot het rijkelijke modenalatenschap kwam ze enkele jaren geleden van Roemenië naar Antwerpen. Ook de Italiaans-Duitse Maddalena Annunziata studeerde hier aan de modeacademie. Vandaag zijn ze samen met founder Nele Van Doorslaer de creatieve breinen achter Collectors Club, dat sterk design maakt voor eigentijdse vrouwen.

“De Collectors Club-vrouw is hedendaags en kosmopoliet. Ze onderneemt actie en is proactief. Ze houdt van tijdloze stukken, maar is ook niet bang om risico’s te nemen”, en ze heeft ook een bepaalde eigenheid, aldus Virginia: “Ze is 100% Belgisch. Haar stijl ziet er anders uit dan die van een Franse, Italiaanse of Duitse vrouw. Ze inspireert, maar ze is ook pragmatisch. Haar looks zijn tijdloos, maar ook relevant in de zeitgeist.”

“Design is altijd een dialoog.”
- Maddalena Annunziata & Virginia Visan

“Elke collectie start met een gesprek, meestal in de auto op weg naar een meeting. Daarbij vragen we elkaar wat we op dit moment algemeen missen in het leven, en specifiek in onze kleerkast. Wat zoeken we dat we niet kunnen vinden? Waar hunkeren we naar? Een goede collectie start vanuit een persoonlijk verhaal.”

De CC-collecties ontwerpen Maddalena en Virginia samen, als een tandem. “Onze talenten zijn complementair. We dagen elkaar uit en brengen het beste in elkaar naar boven. Het is belangrijk dat je elkaar kan uitdagen en dat je het niet eens bent. Op dat moment kan er pas echte groei plaatsvinden” geeft Virginia aan. “Het ontwerpproces doorloopt verschillende fases, van inspiratie tot sourcing en van styling tot sample fitting. Bij elke fase komen veel verschillende factoren te pas en moet je durven knopen doorhakken. Ontwerpen is boven alles radicaal durven kiezen in wat je gelooft.”

“Voor SS24 hebben we ons laten inspireren door gewone mensen op straat, niet door influencers of Pinterestborden. We hebben gekeken naar de keuzes die echte vrouwen maken, de kleuren die ze kiezen en de silhouettes waar ze zich aangetrokken tot voelen. Waarom kiezen ze voor een lange jas en niet een korte? Welke kleuren doen hen opleven en welke vermijden ze? Die unieke personages zijn de rode draad geworden in de collectie”, aldus Maddalena. “Je zal veel kleur en textuur terugvinden, mooie stoffen, zoals een luxueus technisch katoen die we in Japan hebben gesourced, goede denim en een paar accentstukken.”

“Mijn heropiece van de collectie? Onze felgele coated Cooper jas”, verklapt Virginia. “Ik besef na het maken van deze collectie pas dat dit stuk een boodschap is voor elke vrouw. Het is een viering van het leven, een oproep tot vreugde. Een herinnering aan de energie die kleding kan overbrengen.”


We brengen je graag op de hoogte over onze experiences en andere fijne content.